Azami Süresini Doldurması Nedeniyle İlişiği Kesilen/Kesilecek Öğrencilere Verilen Ek Sınavlar Hk

Etkinlik Tarihi: 14 Ocak 2022 14:39

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Azami Öğrenim Süresinin Tamamlaması Nedeniyle İlişiği Kesilen Veya İlişiği Kesilecek Öğrenciler İçin Azami Süre Sonu Ek Sınavları

Duyuru

Yükseköğretim Genel Kurulu 27 Eylül 2021 tarihli toplantısında,; Covid-19 Pandemi koşulları dikkate alınarak alınan kararlar kapsamında;
• 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ve sonrasında azami öğrenim süresinin sona ermesi nedeniyle ilişiği kesilen veya
• 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini tamamlandığı için ilişiği kesilme durumunda olan

öğrencilere, başvuru yapmaları halinde bir defaya mahsus olmak üzere daha önce ek sınav haklarından yararlanılmamış devamsız, başarısız ve hiç alınmayan dersler için ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir.

Başvurular İle İlgili Açıklama

1. Başvurular Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına dilekçe ile elden veya posta/kargo yoluyla yapılabilecektir. Posta veya kargo ile yapılan başvurularda evrakların ulaşmaması halinde sorumluluk öğrenciye aittir.
  2. Son başvuru tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  3. Süresi içerisinde başvurmayan veya başvuru yaptığı halde sınavlara girmeyen öğrenciler sınav haklarını kullanmış sayılır.

Başvuru Tarihleri
İlişiği Kesilmiş Öğrenciler İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ocak 2022
Azami Süre Nedeniyle İlişiği Kesilecek Öğrenciler İçin Son Başvuru Tarihi: 18 Şubat 2022
Ek Sınav Tarihleri
Azami Süre Sonu I. Ek Sınavları: 21 Şubat 2022 – 23 Şubat 2022
Azami Süre Sonu II. Ek Sınavları: 28 Şubat 2022 – 02 Mart 2022

Açıklamalar

1. Başarısız (FF,YZ) dersi olan ve daha önce bu derslerden ek sınav hakkını kullanmayan, devam şartı yerine getirilmeyen “DZ” devamsız notlu dersi olan ve daha önce bu derslerden ek sınav hakkı kullanmayan ve hiç alınmamış dersleri bulunanlar için ek sınav hakkı verilecektir.
  2. Öğrenciler; hiç almadıkları, devamsızlıktan başarısız oldukları, doğrudan sınavı yapılamayan uygulamalı, uygulaması olan derslere (proje, laboratuvar, vb.) talep etmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere ve bölümün uygun görmesi halinde devam edebileceklerdir.
  3. Öğrenciler seçmeli ders grubundaki dersler içinden hangi derslerden sınava gireceğini başvuru formunda belirteceklerdir.
  4. Doğrudan sınav yapılamayan yarıyıl içi çalışmalarına göre başarı notu verilen, proje, laboratuvar, atölye çalışmaları, pratik çalışmalar, arazi üzerinde uygulamalar, seminerler, sadece uygulamalı olan ve benzeri nitelikteki dersler için öğrenim kazanımları dikkate alınarak değerlendirmenin (sınav, ödev, proje, uygulama) nasıl yapılacağına ilgili birim karar verecektir.
  5. İş yeri uygulaması ve staj dersleri ile ilgili olarak; öğrenciden iş yeri uygulamaları ve staj başvuru belgesi alınacak ve öğrencinin durumu staj süresi sonunda değerlendirilecektir. Öğrencilerin staj başvuru belgesini ikinci azami süre ek sınavı sonuna kadar ilgili Bölüm/Program staj komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.
  6. Birinci ek sınavda başarılı olan öğrenciler, not yükseltmek amacıyla aynı dersin ikinci ek sınavına giremezler. Birinci ek sınav hakkını kullanmayan öğrenciler, ikinci ek sınav hakkını kullanabilirler. Birinci ve ikinci ek sınavlar için mazeret sınavı yapılmaz.
  7. Ek sınavlardan alınan notlar tek başına değerlendirilir ve harf notuna çevrilir. Bknz...
  8. İlan edilen tarihlerde ek sınavlara girmeyen öğrenciler haklarını kullanmış sayılırlar.
  9. Ek sınavlar sonunda oluşacak durumlar (ek süre, sonsuz sınav hakkı, ilişik kesme) için Üniversitemiz Senatosunun 07.07.2021 tarih ve 18/8 sayılı kararı ile kabul edilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. Maddesi Uyarınca (Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Ancak Mezun Olamayan) Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin Uygulama Usul ve Esaslarına göre değerlendirme yapılacaktır.
  10. Son sınıf öğrencisi: Önlisans Programları için 60 AKTS, Lisans programları için 165 AKTS kredisine sahip olan öğrenciler son sınıf öğrencisi olarak kabul edilir.
  11. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup ayrıca öğrencilere yazılı tebliğ yapılmayacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız.