SHMYO İlk ve Acil Yardım Programı ve Yaşlı Bakımı Programı tarafından düzenlenen Etkinliğimiz

Etkinlik Tarihi: 25 Ocak 2019 15:31

23 Ocak 2019 tarihinde ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Sema Uslu, Yaşlı Bakımı Programı,  İlk ve Acil Yardım Programı  ile birlikte organize edilen etkinlik kapsamında, ESOGÜ Sağlık  Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri  Müdürlüğü ve hastane ilgili servis ve yoğun bakım sorumlu hemşirelerinden oluşan bir grup okulumuza davet edildi. Düzenlenen bu etkinlikte, program öğrencilerinin ders uygulamaları ve stajlarının daha verimli olabilmesi için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Prof.Dr.İlhami Ünlüoğlu, program ile ilgili bilgiler vererek  Yaşlı Bakım Program Başkanı  Dr.Öğr.Üyesi Yasemin Kavlak’da  program  öğrencilerinin yeterlilikleri ve mezuniyet sonrası çalışma alanları hakkında bir sunu gerçekleştirdi. ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri  Müdürlüğü ve hastane ilgili servis ve yoğun bakım sorumlu hemşirelerinin tam kadro katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, beklenti ve önerilerin paylaşılması ile sonlandı.

Sağlık eğitiminde teorik bilginin güncel ve kapsamlı olması yanında, klinik uygulamalarda hiç şüphesiz çok önemlidir. Bu açıdan okulumuz dış paydaşlarından biri olan ESOGÜ Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi  çalışanları ile yapılan etkinliğin, eğitim kalite çalışmaları kapsamında çok anlamlı ve değerli olduğu düşünülmektedir.