Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Çifteler Programı

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK ÇİFTELER PROGRAMI
TANITIM BROŞÜRÜ

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ

Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 1996-1997 öğretim yılında meşelik yerleşkesinde öğretime başlamış olup, 2013-2014 öğretim yılından itibaren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesine bağlı olarak çifteler yerleşkesinde de eğitim öğretim vermeye başlamıştır.

Bu programda, tıp ve sağlık teknolojisinin çeşitli dallarında yapılan bilimsel araştırmalardan elde edilen sonuçların derlenmesi, düzene konması ve araştırmacıların hizmetin sunulması konularında ihtiyaç duyulan sağlık teknikerleri yetiştirilir.

PROGRAMIN AMACI: Sağlık alanında çağın gereksinimlerine uygun temel bilgi ve becerilerle donatılmış, ekip içerisinde uyumlu çalışabilen, iletişim becerisi yüksek, hasta haklarına saygılı, mesleki etik bilincine sahip tıbbi sekreterler yetiştirmektir.

PROGRAM İSTİHDAM ALANLARI: Bu programdan mezun olan öğrenciler “sağlık teknikeri” unvanına sahip olurlar. Mezunlar, kamu ve özel kesime ait sağlık kuruluşlarının poliklinik ve kliniklerinde, tıbbi ve idari birimlerinde, özel kuruluşlara bağlı tıbbi yazılım şirketlerinde çalışmaktadırlar. Kamu Personel Seçme Sınavı´na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) olarak atanabilmektedirler. Mezunlar; Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girerek işletme, işletme yönetimi, sağlık idaresi, sağlık yönetimi bölümlerinden her hangi birini tercih ederek üst öğrenimlerini tamamlayabilirler.

AKADEMİK KADRO:

Program Başkanı                      : Yrd. Doç. Dr. Cengiz BAL