Ortopedik Protez ve Ortez Programı

Ders Bilgi Paketi

ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ

Yüksekokulumuz Ortopedik Protez ve Ortez Programı 1990-1991 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Programımızın 70 öğrenci kontenjanı vardır.

Bu programı bitirerek Ortopedik Protez ve Ortez Teknikeri unvanı alan öğrencilerimiz; çeşitli nedenlerle kas iskelet sistemine ait bozuklukları olan hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak yardımcı cihazları( ortezleri), kol veya bacakların bir kısmını  ya da tamamını kaybeden hastaların ihtiyacı olan protezleri, göz protezlerini ve epitezleri(kulak, burun, yüz protezleri) yapabilecek düzeyde yetiştirilmektedirler. Ortopedik Protez ve Ortez Mezunları: Protez - Ortez ünitesi bulunan hastanelerde, özel atölyelerde ve medikal malzeme satan firmalarda çalışabilmekte veya kendi iş yerini açabilmektedir.

Ortopedik Protez ve Ortez Programı Posteri

Ortopedik Protez ve Ortez Programı-Ders-Program Çıktısı İlişki Matrisi